Každý rok si vyrábím domácí vegetu. Používám ji jako dochucovací koření hlavně do polévek, ale i do pomazánek, salátů, rizota, kuskusu. Krásně voní a jídlu dodá lepší chuť.
Návod:
- Na výrobu vegety používám mrkev, celer, potržel, kedlubnu, cibuli, česnek, medvědí česnek, pórek, libeček, petrželku, pažitku, natě mrkve, celeru a petržele.
- Zeleninu strouhám na jemno v robotu, natě suším vcelku.
- Suším postupně v sušičce, ukládám do velké 4litrové sklenice.
- Po usušení všech ingrediencí promnu rukama na sypkou směs, odstraním kousky stébel.
- Do vegety nepřidávám sůl, navlhla by.
- Uskladňuju ve skleničkách s patentovým uzávěrem.
Jsi moc šikovná i v kuchyni. Dej sem i nějaké,, buchty“Ty máš taky výborné. Tvoje fanynka Eva
Ahoj, jé, Tys to hezky napsala. Fanynka… Děkuju.
Tééda objevila jsem krásný a inspirativní blog a děkuji za inspiraci a ráda zas nakouknu.
Hani „Valašská hospodyňko“ vítám Tě na blogu a děkuju za pochvalu. Budu se těšit na Tvoji návštěvu a ráda zavítám zase k Tobě. Lenka
Kdopak ví, co za práci, dá vegeta domácí? Uděláš pár skleniček, máš polívku bez Éček
Přesně tak, je to vegeta jak já říkám zdravotní. Zdravím Evu ze Satalic, co má pejsků a koček víc. Co tu píše básničku pro kámošku Leničku.