Domácí vegeta

Domácí vegeta

Každý rok si vyrábím domácí vegetu. Používám ji jako dochucovací koření hlavně do polévek, ale i do pomazánek, salátů, rizota, kuskusu. Krásně voní a jídlu dodá lepší chuť.

Návod:

  • Na  výrobu vegety používám mrkev, celer, potržel, kedlubnu, cibuli, česnek, medvědí česnek, pórek, libeček, petrželku, pažitku, natě    mrkve, celeru a petržele.
  • Zeleninu strouhám na jemno v robotu, natě suším vcelku.
  • Suším postupně v sušičce, ukládám do velké 4litrové sklenice.
  • Po usušení všech ingrediencí promnu rukama na sypkou směs, odstraním kousky stébel.
  • Do vegety nepřidávám sůl, navlhla by.
  • Uskladňuju ve skleničkách s patentovým uzávěrem.

6 komentáře k článku: Domácí vegeta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *